Esittely

Eläinpalvelu Messi toimii Rovaniemellä.

Pienestä asti olen ollut erittäin kiinnostunut eläinten käytöksestä ja niiden kouluttamisesta. Omaa osaamistani olen harjoitellut mm. Poroilla, linnuilla, liskoilla, kaneilla jne.

Taustaa lyhyesti
  • Yrittäjä: Heidi Ranta
  • Olen Suomen Eläinkouluttajat RY:n jäsen ja toimin koulutuksissani eettisiä sääntöjä noudattaen.
  • Toiminut rovaniemen Palveluskoirakerhossa mm.jäsensihteerinä ja johtokunnassa.
  • Olen käynyt kasvattajan peruskurssin ja eläintenhoitajan ammattitutkinnon suuntautumisalana eläintenhoito ja -koulutus
  • Hoitolan näytön tein hyväksytysti eläinhoitolassa Rovaniemellä (koirat ja kissat) ja koulutusnäytön Pellossa porotilalla (koirat ja porot) jossa ohjasin mm. poro- ja lammaspaimennuksia.
  • Kisaan itse koirillani mm. tottelevaisuuskisoissa ja Palveluskoirien hakukokeissa. Kasvatan suomenlapinkoiria kennelnimellä Taigahaun
Historia

Eläinpalvelu Messi sai alkunsa kauan sitten, haaveissa.

Messi oli elämäni koira, joka opetti minulle enemmän kuin muut koirat yhteensä. Se syntyi maatilalle vahinkopentueeseen, mutta kasvoi hyvin rakastettuna koko elämänsä, vierelläni. Olin paikalla kun Messi syntyi, ja vieressä kun se nukkui pois. Messin emä oli laumanvartijoihin kuuluva kuvasz ja isä paimenkoira, bordercollie.

Messin kanssa kävin läpi niin remmirähjän, kodin puolustamisen kuin eroahdistuksenkin. Vaikka nykyiset koirani osaavat käyttäytyä kokemukseni kasvaessa edelleen, niin ei ole aina ollut. Tiedän mistä asiakas puhuu, kun kertoo häpeän tunteesta jos koira ei osaa käyttäytyä.

Messikin lopulta oppi -kun itse muutin käytöstäni.

Remmirähjä ei ole turhaan REMMIrähjä -eli valitettavan usein ”vika” on usein väärin ymmärretyissä tilanteissa. Pentu viedään liian aikaisin haastaviin paikkoihin, jolloin luullaan kaiken olevan hyvin kun pentu on hiljaa. Yhtäkkiä murrosiässä pentu uskaltaakin sanoa mielipiteensä, josta omistaja vähintään häkeltyy. Rankaisu pahentaa tilannetta. Viisaampaa on lähteä vahvistamaan toivottua käytöstä.

Kaiken kokemamme jälkeen halusin oppia lisää, tietää miksi eläin käyttäytyy eri tavalla entä oletamme. Harrastusporukasta sain paljon viisaita ajatuksia ja eläintenkouluttajaksi opiskelu vahvisti näitä ajatuksia. Meillä on eilinen, nyt ja huominen. Eläin elää vain tässä ja nyt.

Kiinnostuitko?

Tervetuloa Messiin. Meille tullessa ei tarvitse osata, eikä tietää.

Olen täällä Teitä varten, jotta voin auttaa ja ohjeistaa.

-Heidi

” Eläin tekee valintoja sen perusteella, mikä on kannattavaa.

Jahdata pupuja metsässä vai tulla Sinun luokse -siihen voit vaikuttaa, koulutuksella.”